Відійшов Володимир Васильович Рубцов

УНДЦА “Зонд” із сумом повідомляє що 6 травня на 64 році життя перестало битися серце відомого українського вченого В.В.Рубцова.
Володимир Васильович Рубцов був знаковою фігурою не тільки у вітчизняній але й у світовій аномалістиці, фактично першим хто вивів проблему існування позаземних цивілізацій і контакту із ними на науковий рівень, захистив дисертацію із цієї тематики. Його статті та книги відомі далеко за межами України, а на пострадянському просторі на них виросло не одне покоління дослідників. Фундаментальний і глибокий підхід, викладений В.Рубцовим у книгах “Проблеми позаземних цивілізацій” (1984), “НЛО і сучасна наука” (1991), The Tunguska Mystery (2009), у численних наукових працях, написаних під час роботи у Харківській секції комісії “Вивчення аномальних явищ у навколишньому середовищі” при НТТ РЕЗ ім.Попова, очолюваному ним “Інституті досліджень аномальних явищ” тощо, задав якісно новий та високий рівень досліджень аномальних аерокосмічних феноменів.
Хочеться вірити, що у кращому зі світів Володимир Васильович отримав всі відповіді на ті питання які стали змістом його яскравої і плідної діяльності. Його пам”ять житиме у продовженні його справ і наших серцях.

Центр висловлює глибоке співчуття рідним, близьким та колегам Володимира Васильовича.