Гарних свят!

Український науково-дослідний Центр вивчення аномалій «Зонд» щиро вітає всіх із наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим! У році, що минає, значно зміцніла структура Центру, були поліпшені зв’язки з ВНЗ та академічними НДІ України. Проведена безпрецедентна кількість експедицій, в т.ч. великої дальності і тривалості:

  1. «Грузьке 2017» із ночівлею в АЯЗ та веденням спостережень, встановлено нові факти подій АЯ
  2. «Сомине 2017» із пошуку невідомих істот
  3. «Луцький Замок 2017» із пошуку привидів
  4. «Виїзне дослідження полтергейстної яхти в м. Києві 2017»
  5. Виїзне дослідження «Яблунівка-Озірщина 2017», де встановлено нові факти спостереження ААЯ
  6. «Зона Суперта 2017»
  7. «Кривий ріг 2017 та Харків 2017»
  8. «Єгипет 2017» із пошуку слідів високих прадавніх технологій (Харківський філіал УНДЦА)

Вагомим кроком у діяльності Центру стала участь у Першому в Україні Семінарі по космобіології, який відбувся в м.Житомир 14 квітня 2017 року. 26 листопада 2017 року проведено публічну лекцію на «Йога експо-2017». Прийнято участь у зйомках 6 фільмів із серії «Загублений світ», декількох телепрограмах. Здійснено безліч масових заходів, зокрема прийнято участь в будинку Вчених в засіданнях клубу «Всесвіт, простір, час». За рік що минув, учасниками Центру було підготовлено понад 30 публікацій в ЗМІ та Інтернет, повідомлень, доповідей на засіданнях Центра.

На жаль, у 2017 році були і втрати. У кращий зі світів відійшов д.ф.м.н., проф., заслужений науковий співробітник та герой ІІ св. війни, О.О.Горошко, що вів проекти у загально-фізичному відділі УНДЦА, та був членом редколегії Збірника «Аномальні явища – методологія і практика досліджень». Його світлу пам’ять ми продовжимо у наших справах.

Центром здійснено вагому роботу – організовано прийняття і збереження Архіву відомого харківських дослідників, нині покійних, доброї пам’яті і гарних подорожей їм у Світах – к.ф.н. В. Рубцова, а також А.Білецького. Для цього було організовано спеціальну поїздку у м.Харків, проведено ґрунтовну підготовчу роботу. Встановлено співпрацю із організацією AFU (Швеція), проведено із ними зустріч у м.Києві. Наразі ведеться каталогізація і переведення матеріалів у електронний вигляд.  Загалом ведеться плідна робота із Архівом Центру, його переведення у електронний вигляд. Окрім того, на Засіданнях Координаційної ради Центру було представлено багато звітів щодо діяльності та планів на майбутнє, розглядалися і вирішувалися нагальні поточні питання. Зі ЗМІ було підготовлено ряд інтерв’ю, публікацій в газетах тощо. Це сприяло популяризації ідей Центра, виробленні серйозного відношення у населення до аномалістики та предметів її дослідження.

У 13 році своєї діяльності Українським науково-дослідним Центром вивчення аномалій було отримано більше 30 інформаційних свідоцтв щодо спостереження аномальних явищ, які ще знаходяться у процесі аналізу.

У складі Центру з’явилися нові повні ентузіазму кадри. Приладове забезпечення Центру також було розвинене на належному рівні. Ми продовжуємо популяризацію наукового підходу до аномалістики. Хочеться сподіватися, що новий рік діяльності Центру буде не менш продуктивним та принесе нові відкриття та успіхи.

Щиро бажаємо всім усвідомленості, сил, здоров’я, ентузіазму, терпіння і звичайно нових ідей!