УНДЦА “Зонд” 20 років!

На фото: Круглий стіл «Феномени артефактів» після якого 21 жовтня 2004 року було прийнято рішення про створення УНДЦА «Зонд».

Друзі і колеги! 20 років тому було прийнято рішення про створення УНДЦА «Зонд». Піднявши смолоскип наших інтелектуальних попередників – Комісії з вивчення АЯ, УКУФАС та ін., – ми пройшли непростий шлях, від першого засідання, до повнофункціональної організації. Цей день став можливим завдяки Волі Всесвіту, спільним зусиллям десятків людей і тисяч подій та звершень, що відбулися. Сотні засідань, експедицій, виїзних досліджень в Україні та за кордоном. Тисячі повідомлень, десятки конференцій, семінарів, інших заходів. Сотні наукових звітів, статей та публікацій, виступів, теле- і радіопередач. Розроблені методики, проведені натурні і лабораторні експерименти, різноманітні розробки, інновації тощо. Десятки тисяч опрацьованих, відсканованих, проаналізованих документів, архівних даних.


Після початку війни рф проти України в 2014 році відбулася акцентація та спрямування діяльності УНДЦА «Зонд» до питань безпеки, практичних винаходів для держави. Після початку повномасштабного вторгнення рф, Центр максимально мобілізувався для перемоги України, і довів, що дослідження непізнанного потрібне і можливе і в цих непростих умовах. Цей шлях більший, ніж ми самі, УНДЦА функціонує навіть під час світових криз, епідемій та війн. Спасибі кожному, хто розділяє і підтримує його – як очевидець, дописувач, учасник, експерт.
Разом ми сильніші, і неодмінно пройдемо всі випробування, так як ідеї пізнання заради пізнання, усвідомленості, гармонійного майбутнього та екологічного космічного поступу – вічні, як і сам Всесвіт. Бережіть себе.

Bilyk A, PhD., ass.prof, Chairman of SRCAA „Zond”

Kyrychenko O, Coordinator of Information technical Department of SRCAA “Zond”

Ukraine, Kyiv, NTU “KPI”, Department of Aircraft and Space Systems

www.zond.kiev.ua