Із наступаючим 2019 роком!

Шановні колеги!

Український науково-дослідний Центр вивчення аномалій «Зонд» радо вітає всіх із наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

У році, що минає, було проведено-звітно виборчі збори Центру, оновлена і якісно реформована кадрова та науково-методична, організаційна робота Центру. Проведено ряд експедицій: Кривий Ріг 2018, Підгірці 2018 із перевірки інформації щодо НЛО, Грузьке-Яблунівка 2018, Овруцький кряж 2018/1, Овруцький кряж 2018/2 а також більше десятка виїзних досліджень.

Закінчено і розміщено на сайті Центру звіт “Кривий Ріг 2017/2018” із ґрунтовним аналізом об’єкту, спостереженого і відзнятого на відео очевидцем у 2012 році.

Вагомим кроком у діяльності Центру стала участь у Другому в Україні Семінарі по космобіології, який відбувся в Житомирському Університеті 18 березня 2018 року. В подальшому із фахівцями Житомирського Університету було організовано сумісні експедиції та виїзди.

Вперше у вітчизняній практиці доведено до робочих зразків та застосовано  автономні та напівавтономні моніторингові комплекси детектування АЯ/ААЯ в АЯЗ, що стало вагомим кроком у поступі наукового вивчення АЯ.

Також вперше було розроблено і впроваджено начало програми постійного навчання учасників організації. Серед іншого успішно перевірено історичний радіоестезійний метод пошукових робіт. Окрім того, значно посилене оснащення і безпека особового складу, зміцніла матеріальна база Центру.

Активно проводилася робота по проекту “Спадок”, в тому числі із прийняття і збереження нових архівних даних (О.Ф.Пугача та О.О.Горошко) та із переведення наявних архівних матеріалів у електронний вигляд.

Прийнято участь у зйомках 4 фільмів із серії «Загублений світ», програмі “Битва версій”, декількох телевиступах на різних теле- та інтернет-каналах. Зі ЗМІ було також підготовлено ряд інтерв’ю, публікацій в газетах тощо. Це сприяло популяризації ідей Центра, виробленні серйозного відношення у населення до аномалістики та предметів її дослідження.  Працівниками Центру здійснено більше 15 помітних публікацій в ЗМІ та Інтернет, повідомлень, доповідей на засіданнях Центра.

У новому році щиро зичимо всім усвідомленості, здоров’я, натхнення, терпіння і наукових відкриттів!